Запечени пилешки крилца

Од:

Пилешки крилца во со сос од кашкавал – едноставен ручек за кој нема да потрошите многу време…

Потребно е:
1 кг пилешки крилца
околу 50 г рендан кашкавал
100 г неутрална павлака
1 јајце
мелен сув зачин
сол, бибер
масло

Подготовка:
– Крилцата посипете ги со мелениот сув зачин. Ставете ги да се пржат на загреано масло додека не поруменат од двете страни. Потоа додадете малку вода и динстајте ги додека не омекнат.

– Омекнатите крилца наредете го во огноотпорена тава заедно со сосот во кој се динстаа.

– Во еден сад измешајте ја павлаката со ренданиот кашкавал, јајцето и зачинете по вкус. Овој сос прелијте го преку крилцата во тавата.

– Ставете да се пече во претходно загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 15 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска