По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Од:

Конекцијата меѓу Мој Термин и фондот за здравство била во прекин и затоа настанал проблем во реализација на рецептите што ги пропишуваат матичните лекари информираат од ФЗОРСМ.

„Во врска со проблемот што се јави со неможноста да се реализираат рецептите во аптеките, Ве известуваме дека е направена анализа на проблемот и утврдено е дека почнувајќи од вчера , во доцните попладневни часови, до денес во раните утрински часови, податочната комуникација која оди од Мој Термин кон ФЗОРСМ, била прекината и со тоа била оневозможена валидацијата за пропишување рецепти и реализацијата на лекови Комуникацијата е повторно воспоставена и матичните лекари непречено можат да пропишуваат лекови што осигурениците без проблеми ќе можат да ги реализираат во аптеките“ се вели во сооптението од Фондот за здравство.

Би можело да ве интересира

Фонд за здравствено осигурување: Пациентите можат да се лекуваат непречено, се справуваме со сајбер напад

Ана Ололовска

Филиповска – Грашкоска од Инспекцискиот совет заминува во Фондот за здравствено осигурување

А1он

Лекарите и пациентите нервозни, Фондот не гледа проблем: И по неколку недели се чека комисиите да продолжат боледување

Кристијан Ландов

Фонд за здравство: Казните за матичните лекари не може да се повлечат, законски се

Казни имаат околу 1000 матични лекари, Фондот нема да ги избрише, но го намалиле износот

Маја Илиевска-Пачемска

Ќе се работи на ревидирање на цените на здравствените услуги на специјалистите стоматолози

А1он