Запечени макарони со мелено месо и шампињони

Од:

Брзо и вкусно …

Потребно е:
1 пакување макарони
500 гр мелено месо
400 гр шампињони
1 главица кромид
сол, бибер
мелен сув зачин
малку масло
1 тегла доматен сос за шпагети
200 гр рендано моцарела сирење

Подготовка:
– Сварете ги тестенините во солена вода според упатството на пакувањето. Исцедете ги и прелијте ги со ладна вода за да не се лепат.

– Додека се варат тестенините подгответе го сосот. Кромидот ситно исецкајте го и пропржете го на малку масло.

– Додадете го меленото месо и кратко пропржете го.

– Потоа додадете ги шампињоните исецкани ги на листови и динстајте ги додека да омекнат и додека не испари течноста што ќе ја пуштат.

– Сега додадете го сосот од домати, измешајте и оставете се заедно да се динста 4-5 минути.

– Готовиот сос додадете го кај шпагетите и убаво измешајте. Сипете ги во огноотпорен сад премачкан со путер.

– Одозгора распоредете го изренданото моцарела сирење и ставете да се пече во загреана рерна на 200 целзиусови степени додека да се растопи сирењето и не добие убава боја.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска