ВИДЕО: Гратче во североисточна Русија запоседнато од бели мечки

Од:

Градот Риркаипи во североисточниот дел на Русија деновиве е преполн со гладни поларни мечки поради невообичаеното топло време, објавија повеќе светски медиуми.

Во околината се забележани над 50 мечки. Така е поради тоа што на приморските области, каде што тие грабливци вообичаено ловат, нема доволно ледена покривка.

– Речиси сите мечки се недохранети, вели Татјана Миненко, која е дел од здружението одговорно за спречување блиски средби меѓу овие животни и луѓето.

Како што соопшти организацијата, иако поларните мечки се честа појава во тоа подрачје, ретко се случува во толку голем број да се доближат до населени места.

Областа се соочува со невообичаено топло време од почетокот на декември, се наведува во соопштението.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Сред натпревар фудбалерите легнаа на теренот и од страв не сакаа да станат

Татјана Ташкова

Осумгодишник заработи 26 милиони долари во 2019 година

Татјана Ташкова

ВИДЕО: Мис Нигерија со својата реакција ги инспирира жените ширум светот

Татјана Ташкова

Како едно бебе заврши на суд заради долг од 13.000 евра?

Татјана Ташкова

ВИДЕО: Пијан ракун ги забавуваше посетителите на Божиќен панаѓур во Германија

Татјана Ташкова

Изнајмете „сестра“ за 135 долари: Клиентите ги бираат изгледот и локацијата

Татјана Ташкова