Ванилин куп со вишни

Од:

Фино кремасто задоволство во чаша …

Потребно е:
1 л млеко
2 пудинга во прав од ванила
4 лажици шеќер
200 гр готов фил од вишни (Долчела)
2 лажици вода
2 лажици рум
2 лажици сок од лимон
1 ванилин шеќер
малку цимет во прав
100 мл слатка павлака
50 гр свежи вишни

Подготовка:
– Пудинзите сварете ги според упатството на кесичките.

– Филот од вишни измешајте го со водата, румот, сокот од лимон, ванилиниот шеќер и циметот. Ставете го на рингла и оставете да почне да врие со повремено мешање.

– Во пошироки чаши до пола сипете од сварениот пудинг и оставете малку да се излади. Потоа распоредете го филот од вишни и на крај преостанатиот пудинг.

– Кога пудингот ќе се излади украсете со изматена слатка павлака и вишни.

Совет: Пред да го ставите врелиот пудинг во чашите, малку изладете ги за да не пукнат.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска