Валдорф салата

Од:

Зеленото јаболко и дава на оваа салата еден интересен киселкаст тон …

Потребно е: 
500 гр црвени јаболка
сок од половина лимон
4 мали стракчиња целер
150 гр мајонез
100 гр ореви
неколку зрнца суво грозје

Подготовка: 
– Јаболките излупете ги и исечете ги на парчиња. Прелијте ги со лимонов сок.

– Додадете ги крупно сецканиот целер, мајонезот, зачинете со сол и бибер и измешајте.

– Пред крај додадете ги оревите и сувото грозје и измешајте.

– Сервирајте на зелена салата.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска