Вафли со јаболка, цимет и марципан

Од:

Мирисливи и неверојатно вкусни …

Потребно е:
2 кисели јаболка
100 гр марципан
150 гр омекнат путер
3 јајца
100 гр шеќер
200 мл млеко
300 гр брашно
1 лажица прашок за пециво
1 лажиче цимет во прав

Подготовка:
– Пенесто изматете ги путерот, јајцата и шеќерот. Турете го млекото и измешајте.

– Додадете го брашното со циметот и прашокот за пециво. Поворно измешајте да добиете хомогена смеса.

– Излупете ги јаболката и исецкајте ги на мали коцки.. И марципанот исецкајте го мали коцки. Овие состојки додадете ги во смесата и измешајте.

– Печете ги во загреан тостер за вафли.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска