Таратур со ореви

Освежително предјадење за овие топли денови…

Потребно е:
5-6 чешниња лук
100 г исчистени ореви
околу 50 мл масло
1 кг кисело млеко
1 краставица
сол
1 лажица оцет

Подготовка:
– Во аван ставете ги исчистените ореви, лукот и малку сол и истолчете ги со дрвен толчник со повремено додавање масло додека да добиете бела смеса.

– Во смесата додадете ги киселото млеко, оцетот и на крај краставицата исечкана на мали коцки. Убаво измешајте.

– Пред да го послужите таратурот убаво изладете го во фрижидер.

Би можело да ве интересира

Сладолед од малини

Ана Ололовска

Пикантни тиквички

Ана Ололовска

Рагу со мелено месо

Ана Ололовска

Салата со млади компири и боранија

Ана Ололовска

Пилешко со шафран, леќа и зеленчук

Ана Ололовска

Тоскански сладолед од лешници

Ана Ололовска