Таратур со ореви

Од:

Освежително предјадење за овие топли денови…

Потребно е:
5-6 чешниња лук
100 г исчистени ореви
околу 50 мл масло
1 кг кисело млеко
1 краставица
сол
1 лажица оцет

Подготовка:
– Во аван ставете ги исчистените ореви, лукот и малку сол и истолчете ги со дрвен толчник со повремено додавање масло додека да добиете бела смеса.

– Во смесата додадете ги киселото млеко, оцетот и на крај краставицата исечкана на мали коцки. Убаво измешајте.

– Пред да го послужите таратурот убаво изладете го во фрижидер.

Би можело да ве интересира

Сок од кајсии

Ана Ололовска

Пилешки ролнички

Ана Ололовска

Тирамису со малини

Пиперки полнети со сирење

Пилешко со зеленчук

Салата од рукола и туна

Ана Ололовска