Таратор со ореви

Од:

Освежително предјадење за овие топли летни денови …

Потребно е:
5-6 чешниња лук
100 гр исчистени ореви
околу 50 мл масло
1 кг кисело млеко
1 краставица
сол
1 лажица оцет

Подготовка:
– Во аван ставете ги исчистените ореви, лукот и малку сол и истолчете ги со дрвен толчник со повремено додавање на масло додека да добиете бела смеса.

– Во смесата додадете ги киселото млеко, оцедот и на крај краставицата исецкана на мали коцки. Убаво измешајте.

– Пред да го послужите тараторот убаво изладете го во фрижидер.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска