Вкусно кремасто колаче …
Потребно е:
за пудингот:
1 л млеко
2 лажици какао
1,5 филџан за кафе нишесте
1 филџан брашно
1 чаша (од 250 мл) шеќер
1 ванилин шеќер
50 гр маргарин
кокос
1 чаша млеко
1 кесичка шлаг крем за колачи
Подготовка:
– Во сад на рингла загрејте го млекото, а потоа со постојано мешање додадете ги какаото, брашното, нишестето и шеќерот.
– Кога пудингот ќе проврие, тргнете го од рингла и додадете ги ванилиниот шеќер и маргаринот. Мешајте додека да се растопи маргаринот.
– Тавата посипете ја со повеќе кокос и рамномерно прелијте го пудингот. Оставете го во фрижидер 30-тина минути да се излади убаво и да се стегне.
– Шлаг кремот изматете го со млекото. Извадете го колачот од рерна и премачкајте го со изматениот шлаг крем. Повторно вратете го во фрижидер уште 1 час.
– Колачот исечете го на правоаголници и со нож полека замотајте ги како ролати.