Совршен солен колач

Од:

Потребно е:
300 гр салама, по желба
4 јајца
1 китка магдонос
6-7 лажици брашно
1 лажиче сода бикарбона
1 чаша (од 200 мл) кисело млеко
150 гр сирење
бибер

Подготовка:
– Во еден сад изматете ги јајцата и додадете ги дробеното сирење, ситно сецканиот магдонос, брашното, киселото млеко, сода бикарбона и бибер.

– На крај додадете ја ситно сецканата салама.

– Смесата сипете ја во долгнавеста тава обложена со хартија за печење.

– Ставете да се пече во загреана рерна на 220 целзиусови степени околу 5 минути, а потоа постепено намалете ја температурата до 150 степени и печете додека да добие убава златно-кафена боја.

– Ако забележите дека колачот ќе почне да потемнува на површината, покријте го со алуминиумска фолија и допечете го.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска