Солени мафини со зачински тревки

Од:

Потребно е:
1 помала китка магдонос
2 млади кромитчиња
1 помала китка власец
1 помала китка копар
100 мл јогурт
1 лажиче сув квасец
3 јајца
150 гр брашно
100 мл маслиново масло
100 мл млеко
100 гр рендан кашкавал
сол и бибер, по вкус

Подготовка:
– Зачинските билки измијте ги убаво, исчистете ги, ставете ги во сецко и иситнете ги убаво.

– Во еден сад изматете ги јајцата и додадете маслиново масло, јогурт, млеко квасец, брашно, кашкавал и зачини по вкус. Убаво изматете да добиете хомогена смеса и на крај додадете ги иситнетите зачински тревки.

– Во калап за 6 мафини ставете хартија или пак корпички за печење. Во нив сипете ја подготвената смеса.

– Стаете да се печат во ретходно загреана рерна на 180 целзиусови степени околу 45 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска