Овие солени мафини ќе ги подготвите многу брзо и лесно, а вкусот е фантастичен …
Потребно е:
4 јајца
2 белки
зеленчук по желба или шунка
сол, бибер
Подготовка:
– Загрејте ја рерната на 200 целзиусови степени.
– Зеленчукот (кој и да сте го одбрале) ситно исецкајте го на коцкички. Ако користите шунка и неа ситно исецкајте ја.
– Калапите за мафини намастете ги убаво со путер или масло. Ставете од сецканиот зеленчук или шунка во сите отвори за мафини.
– Во еден сад ставете ги целите јајца и белките и изматете ги убаво. Зачинете ги со сол и бибер по вкус.
– Од изматените јајца сипете врз зеленчукот во калапот но внимавајте некојте да ги преполнувате, туку наполнете ги малку повеќе од половина.
– Ставете да се печат во загреана рерна 10-15 минути, додека да добијат убава румена боја.