Шпански мафини

Од:

Брза, едноставна и вкусна вечера…

Потребно е:
4 јајца
1 чаша (од 2 мл) масло
1 чаша кисело млеко
3 чаши брашно
200 г кашкавал, исечкан на мали коцкички
200 г шунка, исечкана на мали коцкички
5-6 кисели краставички, ситно исечкани
2 лажици ајвар
2 лажици кечап
1/2 лажиче оригано
1 кесичка прашок за печиво
сол
сусам

Подготовка:
– Во еден сад искршете ги јајцата и додадете ги маслото, киселото млеко, брашното, прашокот за печиво, оригано, ајвар, кечап и сол. Матете убаво со миксер да добиете хомогена смеса.

– Сега додадете ги сечканата шунка, кашкавал и кисели краставички. Полека измешајте со лажица.

– Со горната содржина наполнете ги калапите за мафини, кои претходно малку сте ги намастиле со масло. Одозгора посипете ги со сусам.

– Ставете ги да се печат во претходно загреана рерна на 200 Целзиусови степени додека не добијат убава румена боја.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска