Шпанска пита (посно)

Од:

Потребно е:
200 гр посен растителен кашкавал
1 чаша (од 200 мл) масло
1 чаша пченично брашно
1 чаша пченкарно брашно
1 прашок за пециво
100 гр црвена пиперка
100 гр зелени маслинки
1 чаша минерална газирана вода
сол, по вкус

Подготовка:
– Изрендајте го кашкавалот на крупно ренде.

– Црвената пиперка и маслинките ситно исецкајте ги.

– Сите состојки измешајте ги и смесата сипете ја во тава обложена со хартија за печење.

– Ставете да се пече во загреана рерна на 200 целзиусови степни околу 20 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска