Сендвич целувки со мармалад

Од:

Многу се декоративни и вкусни …

Потребно е:
за тестото:
280 гр остро брашно
250 гр маргарин, на собна температура
3 жолчки
50 гр шеќер
1 ванилин шеќер

за целувките:
3 белки
200 гр шеќер во прав

мармалад, за спојување

Подготовка:
– Во еден подлабок сад ставете ги брашното, маргаринот, жолчките, шеќерот и ванилиниот шеќер и замесете тесто.

– Малку набрашнете ја работната површина, тестото покријте го со пластична фолија за да не се лепи и развлечете го со дебелина околу 1/2 см.

Сендвич целувки со мармалад1

– Со мала чаша или пак со калап вадете облици од тестото и наредете ги во тава обложена со хартија за печење.

Сендвич целувки со мармалад2

Сендвич целувки со мармалад3

– Ставете да се печат во загреана рерна на 170 целзиусови степени околу 10 минути.

– Преминете на подготовката на целувките. Изматете ги белките во густ шлаг. Потоа постепено додека матите додавајте го шеќерот.

– Шлагот ставете го во готварска кеса за украсување или готварски шприц.

– Печените бисквити извадете ги од рерна и веднаш истиснете на нив од шлагот. Потоа вратете ги повторно во рерна загреана на 130 степени и допечете ги уште 20 минути.

Сендвич целувки со мармалад4

– Печените бисквити оставете да се изпадат, а потоа по два спојувајте ги со мармалад (видете ја сликата).

Сендвич целувки со мармалад5

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска