Салата со јајца од препелица

Од:

За денешниот ручек подгответе ја оваа колоритна салата …

Потребно е:
12 јајца од препелица
6-7 листови зелена салата
100 гр чадена печеница
100 гр пченка од конзерва
100 гр грашок од конзерва
2 лажици капари
1 лажиче бел вински оцет
1 лажиче масло од семки од грозје
морска сол
мелен бибер
рендан пармезан

Подготовка:
– Сварете ги јајцата, оставете да се изладат, излупете ги и секое јајце пресечете го на пола.

– Салатата исчистете ја, убаво измијте ја и искинете ја на помали парчиња. Ставете ги во една чинија. Посолете и посипете со масло и оцет. Убаво измешајте.

– Одозгора распоредете ги половина од исцедената пченка, исцедениот грашок и капарите.

– Половина од печеницата искинете ја на помали парчиња и ставете ги над зеленчукот во чинијата.

– Ставете половина од јајцата. Сега додадете го и остатокот од зеленчукот и остатокот од печеницата. Завршете со преостанатите јајца.

– По вкус додадете сол и бибер и посипете со рендан пармезан.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска