Салата од печени компири

Од:

Интересен спој на состојки …

Потребно е:
3 средни компири – испечени и изладени
1 среден страк праз
1 китка свеж власец
2-3 помали гранчиња свеж целер
3 тврдо варени јајца
100 гр мајонез
250 мл кисела павлака
сол, по вкус

Подготовка:
– Изладените компири исецкајте ги на коцки и ставете ги во чинија.

– Власецот и целерот ситно исецкајте ги и ставете ги во чинијата.

– Празот исецкајте го на тркалца и ставете го исто во чинијата.

– И јајцата ситно исецкајте ги и ставете ги во чинијата.

– Во чинијата додадете го мајонезот и павлаката, посолете и полека измешајте за да се спојат сите состојки.

– Пред да ја послужите салатата убаво изладете ја во фрижидер.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска