Растопена горгонзола со свеж целер

Од:

Растопена горгонзола со стапчиња свеж целер и неколку парчиња препечен леб. Еден од специјалитетите на Тоскана …

Потребно е:
1 лажица путер
100 гр горгонзола
2 лажици павлака за готвење
стапчиња свеж целер

Подготовка:
– Исецкајте ја горгонзолата на коцкички. Растопете го путерот во тава на рингла и ставете ги и парчињата горгонзола. Растопете ја со постојано мешање.

– Кога потполно ќе се растопи додадете ја павлаката и измешајте убаво. Тргнете ја тавата на страна.

– Исчистете го целерот, убаво измијте го и исечете го на стапчиња.

– Ако сосот е многу густ може да додадете уште малку од павлаката.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска