Рагу со мелено месо

Едноставно и брзо за подготовка, совршенство на вкус и мирис…

Подготовка:
500 г мешано мелено месо
2 чили-пиперки
2 главици кромид
2 чешниња лук
2 поголеми компири
2 лажици путер или маргарин
1 лажица слатка црвена мелена пиперка
250 мл супа од коцка
150 г грашок
кари во прав
мелен сув зачин
црн пипер

Подготовка:
– Чили-пиперките, лукот и кромидот ситно исечкајте ги. Комирите исечкајте ги на коцки.

– Месото убаво пропржете го на растопен путер. Додадете го сечканиопт кромид и пржете уште малку. Потоа додадете го сечканото лукче, па чили-пиперките и зачинете по вкус со чили во прав и мелена црвена пиперка. Динстајте уште малку.

– Сега сипете ја супата од коцка и кога ќе проврие додадете ги исечканите компири.

– Варете го јадењето на тивко уште 20-тина минути. Додадете мелен сув зачин по вкус.

– Додадете го и грашокот и варете го рагуто додека не се свари грашокот.

– Пред да го послужите, посипете со црн пипер.

Би можело да ве интересира

Сладолед од малини

Ана Ололовска

Пикантни тиквички

Ана Ололовска

Таратур со ореви

Ана Ололовска

Салата со млади компири и боранија

Ана Ололовска

Пилешко со шафран, леќа и зеленчук

Ана Ололовска

Тоскански сладолед од лешници

Ана Ололовска