Пржени тиквички во сос од нане и павлака

Од:

Фино лесно предјадење …

Потребно е:
1 тиквичка
1 кисела павлака (180 мл)
1 лажица путер
15 листови нане
сол

Подготовка:
– Тиквичката измије ја убаво и исечете ја на кругови. На малку маснотија испржете ги од двете страни додека да поруменат.

– Наредете ги во длабока чинија и посолете.

– Во тава на рингла загрејте го путерот и додадете ја киселата павлака и листовите нане.

– Со сосот прелијте ги тиквичките и послужете ги.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска