Приморска торта со ореви и бадеми

Од:

Право богатство на вкусови …

Потребно е:
7 јајца
200 гр бадеми
200 гр ореви, мелени
200 гр шеќер
100 гр чоколадо за готвење
1 портокал
1 лимон

Подготовка:
– Во еден подлабок асад изматете ги рачно со маталка жолчките со шеќерот.

– Додадете ги сокот и изренданата кора од портокал и мелените ореви.

– Посебно рачно изматете ги белките. Додадете ги сокот и изренданата кора од лимон и мелените бадеми и полека измешајте со дрвена лажица.

– Во калап за торта, обложен со хартија за печење, најдоле ставете ја смесата со ореви, а потоа над неа смесата со лешници и израмнете.

– Ставете да се пече во загреана рерна на 170 целзиусови степени 40-50 минути.

– Печената торта на крај прелијте ја со глазура од чоколадо.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска