Предјадење со палачинки

Од:

Богати и вкусни …

Потребно е:
за палачинките:
1 чаша (од 200 мл) млеко
1 јајце
3 лажици брашно
путер, за премачкување

за филот:
1 главица кромид
250-300 гр мелено месо
1 чаша сецкани печурки од тегла
2 лажици сок од домати
бибер
1 лажиче масло
150 гр кашкавал

Подготовка:
– Помешајте ги сите состојки за палачинките. Од добиената смеса направете палачинки. Готовите палачинки премачкајте ги со путер.

– На масло пропржете го ситно сецканиот кромид. Додадете го меленото месо, печурките, сокот од домати и зачините.

– Од добиениот фил ставете на секоја палачинка и заролајте ја. Забодете ги палачинките со чепкалки за заби и наредете ги во тава.

– Одозгора изрендајте кашкавал и ставете ги во загреана рерна на 200 целзиусови степени малку да се запечат.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска