Потпечени макарони со кашкавал и крем сирење

Од:

Овие вкусни тестенини навистина ќе ги подготвите многу брзо …

Потребно е:
500 мл млеко
2 чаши (од 250 мл) изрендан кашкавал гауда
2 лажици милерам
4 лажици крем сирење
2 лажици путер
2-3 лажици брашно
сол, бибер

Подготовка:
– Сварете ги тестенините според упатството на пакувањето. Исцедете ги.

– Во сад на рингла растопете го путерот и на загреаниот путер пропржете го брашното.

– Додадете го полека млекото и варете со постојано мешање додека да се згусне смесата.

– Потоа додадете ги крем сирењето, ренданиот кашкавал и милерамот и убаво измешајте.

– На крај во смесата измешајте ги и сварените макарони.

– Смесата сипете ја во намастена тава и ставете да се пече во загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 20 минути, односно додека да се запечат и да добијат убава светло кафена боја.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска