Полнети јајца

Од:

Убава идеја за денешното предјадење …

Потребно е:
2 јајца
100 гр шунка
200 гр свежо кравјо сирење
кисела павлака
сол

Подготовка:
– Во еден сад убаво издробете го сирењето и додадете ја павлаката и малку сол. Измешајте убаво за да добиете хомогена смеса.

– Шунката исецкајте ја на мали коцкички.

– Јајцата сварете ги да бидат тврди. Изупете ги, исечете ги на пола и внимателно извадете ги жолчките.

– Жолчките изгмечете ги со вилушка и додадете ги во смесата со сирење. На крај додадете ја шунката и убаво измешајте.

– Со добиената смеса полнете ги половинките белки.

– Декорирајте по желба.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска