Полнет целер

Од:

Потребно е:

8 зелени стебленца целер
кашкавал (ајдамер, гауда или некој сличен)
8 тенко исечени парчиња панцета
власец
1 чешне лук
сок од половина лимон
сол, бибер

Подготовка:
– Стеблата целер исечете ги по должина, така да добиете два дела од едно стебленце.

– Направете смеса од изрендан кашкавал, панцета која претходно сте ја исецкале на мали коцки, 3-4 лажичиња лимон, истолченото лукче, власец, сол и бибер. Убаво измешајте за да се соединат сите состојки.

– Со горната смеса наполнете го средишниот вдлабнат дел на стебленцата целер и послужете ги.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска