Пивски гулаш

Од:

За денешниот ручек направете го овој малку поинаков гулаш …

Потребно е:
500 гр свинско месо кртина
1 главица кромид
3-4 лажици масло
3 чешниња лук
200 мл пасирани домати
500 мл пиво
1 лажиче мелена црвена пиперка
сол, бибер
1 лажиче мајчина душичка
1 лажиче власец
1-2 лажици пченкарна палента

Подготовка:
– Месото исечете го на мали коцки и пропржете го на загреано масло од сите страни.

– Потоа додадете ситно сецкан кромид и лук и пржете уште 1-2 минути.

– Потоа додадете мелена црвена пиперка, сол, бибер, мајчина душичка, пасирани домати и пиво.

– Убаво измешајте и варете на тивко околу 50 минути. По потреба ако испари повеќе од течноста додадете уште малку вода.

– Пред крај на варењето додадете ја палентата. Гулашот треба да има доволно сос.

– Пред да го послужите посипете го со сецкан власец.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска