Пилешко со њоки во сос од сенф и павлака за готвење

Од:

Брз ручек со фини состојки …

Потребно е:
4 парчиња пилешки стек
5 лажици путер
1 лажица сенф
300-400 мл павлака за готвење
1-2 лажички ким
1 пакување њоки

Подготовка:
– Сварете ги њоките во солена вода.

– Пилешкиот стек исецкајте го на коцкички и пропржете ги на путер.

– Кога ќе добијат убава боја, додадете го сенфот, а веднаш потоа и павлаката за готвење.

– Посолите и побиберите.

– Кога ќе почне да врие, исклучете ја ринглата и додајте ги њоките.

– Одозгора посипете со ким.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска