Пилешко бело месо во кисело млеко

Од:

Потребно е:
1 кг пилешко бело месо исечено како шницли
2 чаши кисело млеко
2-3 кисели краставички, исецкани на стапчиња
брашно
сол

Подготовка:
– Пилешките шницли истолчете ги, посолете и оставете ги да отстојат.

– Секоја увалкајте ја во брашно и пржете ја во врело масло.

– Кога ќе ги испржите сите шницли, вратете ги сите во тавата во која ги пржевте, додадете ги сецканите краставички и киселото млеко.

– Поклопете ја тавата, исклучете ја ринглата и оставете ги уште малку на топло.

– Служете со печени компирчиња или обарен зеленчук, по желба.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска