Песто Сицилиано

Од:

Одлично одговара со свежа паста …

Подготовка:
500 гр излупени свежи домати
3 сушени домати
пињоли
маслиново масло
1 рака ореви
малку чили во прав
пекорино сирење
пармезан

Подготовка:
– Свежите домати исечете ги на пола, отстранете им ги семките и исецкајте ги на коцки.

– Во аван истолчете ги лукот и сушените домати во хомогена смеса.

– Додадете ги свежите домати и оревите и повторно истолчете.

– Зачинете со сол, бибер и чили во прав и додадете маслиново масло.

– На крај додадете ги изренданите сирења и убаво измешајте.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска