Печени компири во пиво

Од:

Вака испечените компири се идеални по своите вкус, боја, мирис…

Потребно е:
1,5 кг компири
2 лажици сенф
250 мл пиво
100 мл маслиново масло
сол, свежо мелен црн пипер

Подготовка:
– Компирите измијте ги убаво, излупете ги и исечети ги на парчиња. Ставете ги во еден сад, посолете ги и додадете ги сенфот и маслиновото масло. Убаво измешајте.

– Вака подготвените компири ставете ги во тава за печење, прелијте ги со пиво, покријте ги со фолија и ставете ги да се печат во загреана рерна на 200 Целзиусови степени околу еден час.

– На крај извадете ја фолијата и допечете ги уште 10-тина минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска