Печена пченка со свежи зачини

Од:

Потребно е:
115 гр
несолен путер, на собна температура
3 лажици ситно сецкан свеж магдонос
1 лажица ситно сецкан свеж власец
1/2 лажиче ситно сецкана мајчина душичка
2 чешниња лук, истолчени
1 лажица сок од лимон
1/4 лажиче сол

Подготовка:
– Во еден сад помешајте ги сите зачини со путерот. Измешајте убаво додека не добиете хомогена смеса.

– Земете поголема пластична фолија и во средината сипете ја смесата со путер и со помош на фолијата обликувајте ја како ролат. Ставете ја во фрижидер да се стегне убаво.

– Класовите пченка можете да ги сварите или пак да ги испечете на скара.

– Изладениот путер исечете го на парчиња и со нив премачкајте ги врелите пченки. Послужете ги топли.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска