Овошен појадок

Од:

Потребно е:
1 француски леб (багет)
280 гр маскарпоне сирење (вид италијанско крем сирење)
300 гр зрнесто овошје по избор (боровници, малини, исецкани јагоди…)
мед
масло

Подготовка:
– Загрејте ја рерната на 180 целзиусови степени.

– Лебот исечете го на тенки кришки и наредете ги на намастена тава за печење.

– Секоја кришка премачкајте ја со малку масло и ставете ги да се потпечат во рерна околу 5 минути или додека не добијат златна боја.

– Извадете ги од рерна и оставете ги да се оладат околу 3 минути.

– Премачкајте ги кришките со маскарпоне сирење и над сирењето ставете од овошјето.

– Посипете ги со малку мед и послужете.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска