Ибица, покрај големиот број на луксузни клубови и вили наскоро ќе стане дом и најскапиот ресторан на планетата.
Новиот Хард Рок хотел, кој ќе биде отворен на 18 мај, на неговите гости им дава можност за оброк од 20 јадења, да издвојат 1.500 евра.
Наградуваниот куварот Пако Ронќеро стои зад овој ексклузивен концепт, кој истовремено може да прими само 12 гости и ним да им понуди „искуство за сите сетила“.
Комбинирајќи ги храната, уметноста и технологијата, менито, кое допрво треба да биде откриено, ветува дека на муштериите ќе им даде „комплетно и незабележано емотивно искуство“ во првиот Хард Рок хотел кој ќе биде отврен во Европа.
Гостите ќе јадат во единствен простор, кој ќе направи атмосфера која ќе им угодува на сите сетила.
– Многу сме возбудени поради отворањето на Сублимотион и веруваме дека гостите во нашиот ресторан ќе уживаат во кулинарско искуство со кое никогаш претходно не се сретнале, изјави Ранќеро.