Лут пилешки паприкаш

Од:

Послужете го со пченкарни тортиљи, свеж багет леб или домашен леб и уживајте …

Потребно е:
2 компири, исецкани на коцки
280 гр пченка шеќерец
2 стебла од целер, исецкани
1 главица кромид, исецкана на подебели кругови
2 моркови, исецкани на коцки
2 чешниња лук, ситно сецкани
340 мл пасирани домати
сол
ким
1,5 лажиче чили во прав
450 гр пилешки гради, без кожа
2,5 чаши пилешка супа
500 гр пилешки надкопани
пченкарни тортиљи, свеж леб или багет леб

Подготовка:
– Ставете ги пченката, целерот, морковите и лукот во еден огноотпорен сад.

– Додадете ги пасираните домати, посолете, ставете ким и чили и измешајте.

– Сипете ја пилешката супа и рамномерно распоредете го месото на зеленчукот.

– Поклопете го садот и ставете го во загреана рерна да се пече на 200 целзиусови степени 1,5-2 часа.

– Кога месото ќе биде печено, со 2 вилушки истргајте го на помали парчиња и послужете.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска