Лосос со домати и ѓумбир

Од:

За сите љубители на риба …

Потребно е:
филети лосос
сол и бибер
маслиново масло
10-12 чери домати
2 чешниња ситно сецкан лук
1 парче околу 2 см ситно сецкан или изрендан ѓумбир
1 лажиче пињоли (семки од бор)

Подготовка:
– Ситно исецкајте ги чери доматите, лукот и ѓумбирот. Ѓумбирот може и да го изрендате. Ставете ги во еден сад и посипете со сол и бибер. Убаво измешајте.

– Ако ви пречи кожата на филетите риба тргнете ја со нож.

– Убаво посолете ги парчињата риба и наредете ги во тава обложена со хартија за печење.

– Одозгора на секое парче риба ставете од смесата со чери домати. На крај посипете со пињоли и испрскајте со маслиново масло.

– Ставете да се пече во загреана рерна на 220 целзиусови степени околу 15 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска