Лисната пита со ајвар и сланина

Од:

Мирисно и вкусно …

Потребно е:
125 гр лиснато тесто
30 гр ајвар
1 младо кромид
20 гр трапист кашкавал
2 парчиња сланина
1 јајце

Подготовка:
– Развлечете го лиснатото тесто во правоаголник со димензии 10х15 см и ставете го на дното на намастена керамичка тава.

– Премачкајте го со ајвар, одозгора наредете сецкан млад кромид, изренданиот кашкавал, двете парчиња сланина, изматеното јајце и потоа повторно кромид и кашкавал.

– Ставете да се пече во загреана рерна на 220 целзиусови степени околу 15 минути.

– Послужете ја топла.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска