Кус-кус со бадеми и суво овошје

Од:

Вкусен и здрав десерт …

Потребно е:
400 гр кус-кус
400 мл вода
50 гр путер, солен
40 гр суво грозје
40 гр суви кајсии
40 гр бадеми, излупени
1 прстофат сол

Подготовка:
– Сувото овошје убаво измијте го и исцедете го. Сувите кајсии исецкајте ги со големина колку сувото грозје.

– Во еден сад измешајте ги кус-кусот, прстофат сол, путер исечен на коцки и сувото овошје и полијте ги со врела вода. Оставете да стои поклопено додека кус-кусот не ја впие водата.

– За тоа време тостирајте ги бадемите на сува тава и крупно исецкајте ги.

– Со вилушка полека измешајте го кус-кусот, додадете ги исецканите тостирани бадеми и послужете.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска