Крокети од гриз

Од:

Од надвор крцкави, а внатре меки …

Потребно е:
500 мл вода
1 чаша (од 200 мл) гриз
сол, по вкус
мелен сув зачин и други зачини по желба
1 јајце
лебни трошки
масло, за пржење

Подготовка:
– Гризот со зачините сварете го во водата.

– Кога ќе се излади додадете 1 јајце и убаво замесете го со рака.

– Земајте од смесата и обликувајте топчиња со големина на орев.

– Топчињата увалкајте ги во лебни трошки.

– Пржете ги во врело масло.

– Испржените крокети ставете ги на кујнска хартија и оставете да се впие вишокот маснотија.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска