Кремаста салата со пилешко и печурки

Од:

Брзо ќе ја подготвите, а може да ви замени цел оброк…

Потребно е:
500 гр варено пилешко бело месо
150 гр пченка шеќерец
150 гр грашок
100 гр маринирани шампињони
3 варени јајца
400 гр мајонез
сол

Подготовка:
– Сварете го пилешкото месо и оставете да се излади. Ситно исецкајте го или искинете го со раце.

– Сварете ја пченката и грашокот, исцедете и оставете да се изладат.

– Сварените јајца ситно исецкајте ги.

– Исто исецкајте ги и маринираните шампињони.

– Сите состојки ставете ги во еден подлабок сад, по вкус посолете, додадете го мајонезот и убаво измешајте.

– Пред да ја послужите оставете да стои неколку часа во фрижидер.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска