Кремаста салата со пченка

Од:

Потребно е:
450 мл кисела павлака
200 гр печени, солени и исчистени кикирики
570 гр пченка од конзерва
сол, по потреба

Подготовка:
– Пченката исцедете ја. Кикириките ситно исецкајте ги.

– Сите состојки ставете ги еден сад, посолете по вкус и убаво измешајте.

– Садот со салатата ставете го во фрижидер убаво да се излади.

– Салатата послужете ја убаво изладена.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска