Крекери со кашкавал, рузмарин и ореви

Од:

Ароматични крцкави крекери …

Потребно е:
115 гр омекнат путер
225 гр кашкавал
190 гр брашно
1 лажиче сол
60 гр сецкани ореви
1 лажиче сецкан свеж рузмарин

Подготовка:
– Во еден подлабок сад со миксер убаво изматете ги путерот, кашкавалот и рузмаринот. Додадете ги брашното, солта и оревите и матете додека не се соединат сите состојки.

– Тестото поделете го на два дела и секој дел обликувајте го во што поправилен цилиндар. Замотајте го во пластични фолии и ставете ги во фрижидер да стојат барем 1 час или пак 20-тина минути во замрзнувач.

– Извадете ги од фрижидер и исечете ги на парчиња со дебелина од 5 мм со остар нож. Ова лесно ќе го направите затоа што тестото ќе биде доволно стврднато.

– Наредете ги во тава обложена со хартија за печење и ставете ги да се печат во загреана рерна на 160 целзиусови степени околу 20 минути, односно дедека не заруменат рабовите на крекерите.

– Можете да ги чувате во херметички затворен сад неколку дена.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска