Крцкави колачиња без брашно, јајца и млеко

Од:

Ова е нашата верзија за едни едноставни, здрави и многу вкусни колачиња …

Потребно е (за 10 колачиња):
40 гр кокосово брашно
20 гр мелени бадеми
30 гр овесни или јачменови снегулки (кратко сомелете ги)
2 лажици кокосово масло
2 лажици путер од бадеми (или обичен путер)
1/2 зрела банана
сол
ванила
1/4 филџан чоколадни зрнца
1/4 лажиче сода бикарбона
2 лажици кокосов шеќер (мусковадо)

Подготовка:
– Зрелата банана испасирајте ја со вилушка и додадете ги сите останати состојки. Убаво измешајте за да се спојат сите состојки. Ако смесата е премека, ставете ја на кратко во фрижидер да се стегне.

– Потоа со лажица вадете од смесата и обликувајте топчиња. Топчињата наредете ги на тава обложена со хартија за печење.

– Ставете ги да се печат во загреана рерна на 180 целзиусови степени околу 10 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска