Крцкави филети риба без капка масло (посно)

Од:

Подгответе риба без да ја пржите во масло …

Потребно е:
4 филети ослич
200 гр пченкарно брашно
малку мелена црвена пиперка
малку мелен сув зачин
сол и бибер

за преливот:
маслиново масло
1-2 чешниња лук, ситно сецкани
сок од 1/2 лимон

Подготовка:
– Филетите риба измијте ги и исушете ги со кујнска хартија.

– Во една подлабока и поголема чинија измешајте ги брашното и зачините.

– Филетите риба увалкајте ги во смесата со брашно убаво од сите страни.

– Наредете ги во тава обложена со хартија за печење и ставете да се печат во загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 15 минути.

– Во еден сад измешајте ги сите состојки за преливот.

– Секое парче риба прелијте го со преливот и послужете.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска