Крањски колбаси со компири во рерна

Од:

Интересна комбинација на состојки …

Потребно е:
3 крањски колбаси
4-5 коцки исечени на коцки
1 страк праз, исечен на тркалца
1 поголема црвена пиперка, исечена на стапчиња
мајчина душичка
морска сол
лута мелена црвена пиперка
свежо мелен црн бибер
маслиново масло
изрендан пармезан

Подготовка:
– Загрејте ја рерната на 200 целзиусови степени.

– Сварете ги компирите во солена вода околу 10 минути. Исцедете ги и ставете ги во подлабока чинија.

– Додадете го празот, пиперката, мајчината душичка, сол, бибер и лута мелена црвена пиперка. Полијте со маслиново масло.

– На крај додадете ги колбасите исечени на тркалца. Убаво истресете го садот за да се измешаат сите состојки.

– Тавата за печење убаво намастете ја и истурете ја целата содржина од чинијата.

– Ставете да се пече во загреана рерна околу 30 минути.

– Пред да го послужите посипете го со рендан пармезан.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска