Колачиња со мусли и банани

Од:

Здрави и вкусни колачиња …

Потребно е:
3 помали банани
2 лажици семки од тиква
1 лажица сусам
1 лажица семки од лен
1 рамно лажиче цимет
прстофат морска сол
250 гр интегрални чоколадни мусли

џем од кајсии, за полнење

Подготовка:
– Големата тава од рерна и уште една помала тава обложете ги со хартија за печење.

– Во сецко ставете ги муслите, семките лен и тиква и иситнете ги. Внимавајте да не ги направите прав.

– Во поголема чинија со вилушка изгмечете ги бананите, додадете ги муслите, останатите семки и сол. Убаво измешајте и смесата ставете ја во фрижидер за да се стегне.

– Загрејте ја рерната на 180 целзиусови степени.

– Од смесата правете топчиња и наредете ги во тавите. Потоа благо притиснете ги и со прст напрвите дупка во средината. Во секое дупче ставете малку џем од кајсии.

– Ставете ги да се печат во загреана рерна околу 15 минути или додека да потемнат по краевите.

– Оставете ги да се изладат и потоа послужете ги.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска