Кинески палачинки

Од:

Крцкави се од надвор, а од внатре меки и вкусни …

Потребно е:
115 гр млад кромид
1 морков
1 црвено чили пиперче
115 гр сварени шкампи
150 гр брашно
1 јајце
240 мл вода
1/2 лажиче сол
4 лажици масло

Подготовка:
– Зеленчукот ситно исецкајте го. Ситно исецкајте ги и сварените шкампи.

– Во еден поголем сад ставете ги брашното, јајцето, водата и солта и мешајте додека да добиете хомогена смеса.

– Во една тава загрејте 2 лажици масло и сипете од смесата. Печете ги палачинките по 3-4 минути од секоја страна, додека убаво не поруменат.

– Печените палачинки ставете ги на кујнска хартија за да се впие вишокот маснотија.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска