Карфиол во тесто

Од:

Интересен начин на подготовка на карфиол …

Потребно е:
1 помал карфиол
4 јајца
50 мл масло
250 мл млеко
100 мл кисела павлака
путер
лебни трошки
сол
100 гр рендан кашкавал
брашно, по потреба

Подготовка:
– Карфиолот поделете го на помали цветчиња и сварете го со солена вода. Исцедете го.

– Од јајцата, млекото, маслото, солта, павлаката и брашното замесете тесто, малку погусто од тесто за палачинки. Во тестото додадете го ренданиот кашкавал.

– Огноотпорниот стаклен сад за печење премачкајте го со путер и посипете со лебни трошки.

– Наредете ги цветчињата карфиол на дното на садот, прелијте со тесто и ставете да се пече во загреана рерна на 200 целзиусови степени додека не порумени.

– Кашкавалот може да го изрендате одозгора без да го ставате во тестото.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска