Канелони со блитва и козјо сирење

Од:

За сите љубители на тестенини …

Потребно е:
200 гр блитва
500 гр козјо сирење
1 чешне лук
прстофат морско оревче
200 гр канелони
50 гр изрендан пармезан
500 мл павлака за готвење
сол, бибер
неколку листови свеж босилек

Подготовка:
– Загрејте ја рерната на 200 целзиусови степени.

– Блитвата кратко бланширајте ја во солена вода. Исцедете ја, исецкајте ја и додадете го издробеното козјо сирење.

– Додадете ги изренданото морско оревче, издробениот лук и сецканиот босилек.

– Наполнете ги канелоните со подготвената смеса и наредете ги во намастена керамичка тава. Прелијте ги со павлаката за готвење која претходно сте ја посипале со сол и бибер по вкус. На крај посипете и со ренданиот пармезан.

– Ставете да се печат во загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 45 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска