Камембер фонду

Од:

Интересна идеја за предјадење …

Потребно е:
200 гр
камембер сирење
1 лажица маслиново масло
1 лажица бело вино
1 чешне лук, ситно сецкано
1 лажиче сок од лимон
неколку ливчиња темјан, ситно сецкани
свежо мелен бибер

Подготовка:
– Рерната загрејте ја на 200 целзиусови степени.

– Извадете го сиречете од хартијата во која е завиткано и ставете го на хартија за печење.

– На неколку места прободете го со чепкалка. Полијте го со виното и маслиновото масло и посипете со сецканото лукче и сецканиот темјан.

– Покријте го сирењето со хартијата и ставете го да се пече во загреана рерна околу 20 минути.

– Печеното камембер сирење послужете го со препечен леб.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска